Blogbejegyzések

2019-01-30

2019 CSILLAGAI

2019-01-11
Nap-Plútó együttállás

Nap-Plútó együttállás ma

Ma különleges és rendkívüli csillagászati jelenségnek lehetünk részesei: a Nap és a Plutó délután 13 órakor együttállásban lesz (Plútót piros nyíl hegye jelöli, Nap szorosan mellette áll), de úgy, hogy a Föld - a Nap - és a Plútó fizikailag gyakorlatilag egy vonalban helyezkedik el. Az egész együttállás a nyilas csillagképében zajlik.
2018-08-31

Vénuszian édes, angyali ősz

Égi segítőinknek tényleg van humorérzéke, és ha jeleket szeretnének nekünk embereknek küldeni, akkor azt nagyon egyértelműen meg is teszik. Az idei ősz – a tavalyihoz hasonlóan - ismét az angyalok égi palotájába hív minket. A csillagos égen a szűz csillagkép harmadik harmadát nevezzük angyal csillagképnek, melyet a varázslatos fényerejű állócsillag: a Spica nyit meg.
2018-07-31

Ma a hold keringőre hívja a neptunuszt

Ma a hold keringőre hívja a neptunuszt A két bolygó szoros együttállását hozza a délelőtt, a hold gyors járása miatt 9 és 11 óra között. (pontos 9.53 perckor) A hold tranzitok (áthaladások) rövidek, azonban annál erősebb hatásúak lehetnek.
2018-07-27

Holdfogyatkozás – az Ősanya üzen 2018 július 27-én

Varázslatos eseménynek lehetünk szemtanúi 2018 július 27-én az esti, illetve július 28-án a hajnali órákban. 20.24 perckor indul a teljes holdfogyatkozás, mely Magyarországról is szabad szemmel látható lesz. A teljes takarás 1 óra 43 percig tart majd, csúcspontját magyar idő szerint 22.21 perckor éri el. A teljes takarást részleges követi majd, a jelenség pedig szombat hajnalban 1.29 percig lesz érzékelhető.
2018-04-13

A Jövő elkezdődött

2018-ban felcsendül egy nyitány a Föld életének színpadán. Egy olyan színdarabnak a nyitánya, amit az égiek nekünk írtak. A darabnak mi emberek vagyunk a szereplői. A forgatókönyv terve már hosszú ideje elkészült. A rendezés most veszi kezdetét. Az, hogy ki hol áll a színpadon, egyáltalán áll-e, vagy ül, illetve fekszik, hogy ki milyen ruhába öltözik, vagy esetleg meztelen, milyenek a díszletek, sötét, komor-e a kulissza, vagy ragyogó színekben pompázik, az most dől el, az idei évben.
2018-04-13

Gondolatok a Magyar Köztársaság asztrozófiai képletéről

Egy ország születési képlete felállításához elengedhetetlen a pontos időpont meghatározása. A kérdést, a közjogi értelemben vett ország-születés oldaláról tudom csak megközelíteni, mivel az országot alkotó magyar lélek-család születése nagyon távoli múltra tekint vissza, ennek meghatározása talán nem is lehetséges - pontosan azonban biztosan nem.